Mošty z regionu

Mošty jsou chloubou naší společnosti již od roku 2001. Vyrábíme je bez jakéhokoliv chemického ošetření a přislazování. Pravidelně se umísťují na první příčce v soutěži Česká a Dětská chuťovka. Pyšní se titulem Regionální potravina.

Mošt-jablečný

Jablko

100% jablečná šťáva

Tradiční mošt, který vás svou vynikající chutí vrátí ve vzpomínkách do dětství.

Mošt-červenářepa

Jablko a řepa

80% jablečná + 20% řepná šťáva

Šťáva z řepy dává jablečnému moštu nezaměnitelnou zemitou chuť a vůni.

Mošt-rakytník

Jablko a rakytník

94% jablečná + 6% šťáva z rakytníku

Jablečná šťáva s blahodárnými účinky rakytníku překvapí svou neotřelostí.

Mošt-mrkev

Jablko a mrkev

80% jablečná + 20% mrkvová šťáva

Nejpopulárnější zelenina českých kuchyní ve spojení s jablečnou šťávou.

Mošt-zázvor

Jablko a zázvor

95% jablečná + 5% zázvor

Jablečná šťáva s aroma a chutí zázvoru nabízí příjemný pikantní zážitek.

Mošt-jablkoahruška

Jablko a hruška

67% jablečná + 33% hrušková šťáva

Spojení jablečné a hruškové šťávy nabízí ideálně vyváženou a oblíbenou chuť.

Mošt-dýněahokajdo

Jablko a dýně

80% jablečná + 20% šťáva z dýně

Jablečná šťáva se snoubí s příjemně sladkou a osvěžující chutí dýně Hokaido.

Mošt-celer

Jablko a celer

80% jablečná + 20% šťáva z celeru

Jablečná šťáva dává kořeněné chuti této zdravé zeleniny nečekanou jemnost.

Objevte tajemství chuti a výroby našich moštů

Nejprve projdou jablka přísnou vizuální kontrolou, očistí se v myčce a pak znovu ještě protřídí. Nasledně je drtič rozemele na jablečnou drť. Tato hmota se pak lisuje na hydraulickém pásovém kontinuálním lise a vylisovaná šťáva se přečerpá do zásobníku.

Poté se šťáva v průtokovém pasteru zahřeje na pasterační teplotu a je přečerpána do stáčecí linky. Mošt se v lince plní do lahví horký a okamžitě po naplnění se láhev zátkuje. Tento výrobní postup pak zajišťuje jeho kvalitu a my kvalitu našich moštů můžeme garantovat po dobu 12ti měsíců.

Pro naši výrobu je charakteristické, že mošt se nefiltruje, nečeří, nepřibarvuje, nepřislazuje ani nijak neředí.

Jablečný mošt je hotovým elixérem zdraví. Obsahuje vysoké množství fenolických látek, které v těle člověka fungují jako antioxidanty. Jde o sloučeniny, které omezují vliv volných radikálů poškozujících buňky a tkáně.

Pravidelným pitím jablečné šťávy pak zamezujete poškozený cév a předcházíte infarktu či mrtvici. Rovněž tak je prokázáno lékařským výzkumem, že jablka udržují ve výborné kondici střeva a zabraňují tvorbě nádorů, event. jejich růstu, a to prostřednictvím látky nazvané procyanidy, která je v nich obsažena.

Mošt dodáváme ve skleněném obalu v balení 0,75 litrů nevratný, 0,33 litrů nevratný a i v balení bag in box 3 a 5 l.

Vypitím jedné lahve o obsahu 0,7 litrů konzument vypije šťávu z cca 1 kg jablek.