Cidery
Bezový cider
S ručně sbíranými bezovými květy
4,2% vol.
Balení: 0,33 l
Polosuchý cider s ručně sbíranými bezovými květy s mámivě opojnou chutí. Při prvním doušku vás pohladí bezinka, kterou v závěru vystřídá lehká ovocná chuť jablek.
Jablečný cider
Z jablek z regionu
4,5% vol.
Balení: 0,33 l, 15 l a 30 l
Polosuchý jablečný cider s plnou chutí, jemným perlením a jantarovým zbarvením vás okouzlí svou vyváženou, lehkou a svěží chutí.
Hruškový cider
Z hrušek z regionu
4,2% vol.
Balení: 0,33 l
Lahodně svěží a lehký jablečný cider ve spojení se sladkou chutí hrušek z východních Čech Vám nabízí bezprostřední zážitek té nejčistší chutě a vůně.
Dárková krabička
Cidery
4,2% – 4,5% vol.
Balení: 3 x 0,33 l
Na tři kusy cideru dle libovolného výběru.
Balení 0,33 l (fólie)
Obal: nevratná láhev
Hmotnost: 6,36 kg
Počet balení: 84 ks
Počet lahví: 1008 ks
Hmotnost zboží na paletě: 534 kg
Sud 15 l
Sud 30 l
Něco málo o cideru
Nápoj byl znám už v antice. První středověké zprávy o výrobě cidru v Evropě pocházejí z doby Karla Velikého ze 13. století a za jeho kolébku je považována Velká Británie. Během středověku se stal běžnou součástí života a v několika následujících stoletích byla postupně zdokonalována technologie jeho výroby.
Cider je méně opojný než víno, méně hořký než pivo, méně sladký než limonády, méně šumivý než sycené vody. Díky tomu zbavuje žízně, osvěží a hodí se takřka ke každému jídlu.
Cider obsahuje velké množství antioxidačních látek, zejména polyfenolů, které jsou prospěšné pro naše zdraví a mohou být prevencí řady závažných onemocnění. Obsažené množství antioxidantů je srovnatelné s červeným vínem, jejich obsah je u každého druhu cideru odlišný a je závislý na použité odrůdě jablek při jeho výrobě.
Ten nejlepší cider nevyrábí lidé, ale příroda. V Podorlické sodovkárně s láskou skládáme dohromady ingredience, na vše dohlížíme a těšíme se z výsledku. Vše začíná u jablek. Vybírame ta nejlepší z místních sadů a farem. Jen díky nim si cider může zachovat plnou ovocnou chuť a přitom být svěží a lehký.